Здавалка
Главная | Обратная связь

Ісус вмирає на хресті



Мт. 27. 45-50

Тоді від шостої години темрява настала по всім краю аж до дев'ятої години. А коло дев'я­тої години Ісус скрикнув сильним голосом, ка­жучи: Елі, Елі, лема, савахтані, тобто: Боже мій, Боже мій, чому ти мене покинув? Деякі з тих, що там стояли, по­чувши це казали: Він Іллю кличе. І в той час один із них підбіг, узяв губку і, намочивши її оцтом, настромив на тростину і дав йому пити. Інші ж казали: Лиши, побачимо, чи прийде Ілля його рятува­ти. Ісус, скрикнувши сильним голосом, віддав духа.

- хвилина тиші.Співають Ісусову молитву. (З поклони без співу).

 

Ісуса знімають з хреста

Ів. 19.31-34

Тому що то була п'ятниця та щоб тіла не лишилися в суботу на хресті, бо був Великдень тієї суботи, юдеї просили Пилата, щоб перела­мали їм голінки і їх зняли. Вояки прийшли і пе­реламали голінки першому і другому, що були з ним розп'яті. Та коли прийшли до Ісуса і побачили, що він уже помер, голінок йому не ламали, але один з вояків проколов йому списом бік і зараз же потекла кров і вода. І той, який бачив, свідчить те, і свідчення його правдиве.

 

- Йосиф випросив тіло Ісуса і поховав його в своєму гробі, бо йому з гробу, як із світлиці, треба було вийти. Господи, що владу смерти подолав, і відчинив людям двері раю, – слава тобі!

 

Співають:Слава страстям Твоїм, слава довготерпінню Твоєму, Господи. (поклін).

 

Ісуса кладуть до гробу

Мт. 27. 57-60

Якже настав вечір, прийшов заможний чо­ловік з Ариматеї, на ім'я Йосиф, що й сам був учнем Ісуса. Він прийшов до Пилата і просив тіла Ісуса. Тоді Пилат велів видати тіло. Йосиф узяв тіло, загорнув його в чисте полотно і поклав у свій новий гріб, що його висік був у скелі. І, прикотивши до входу гробу великий камінь, відійшов.

 

Не ридай наді мною, Мати, бачивши в гробі Сина, що його ти в лоні зачала безсіменно, бо воскресну і прославлюся, івознесу зо славою безупинно, як Бог, тих, що з вірою і любов'ю тебе величають.







©2015 arhivinfo.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов.