Здавалка
Главная | Обратная связь

Як розпізнати волю Божу в своєму житті



Коротенька притча про те, як розпізнати Волю Божу

Після похорону жінка підійшла до мудреця і відкрилась у своїй журбі: «От скажи, Отче, чому цілий місяць ходила до церкви і просила про чудо, сподіваючись, що Бог почує мене...чому Бог не почув мою молитву?»

Досвідчений старець, тримаючи за руку скорботну жінку, сказав: «Небесний Батько вислухав тебе, от лишень не дав тобі ту відповідь, на яку ти чекала. Він без сумніву міг зробити чудо уздоровлення, але згодитися із Його волею – це також чудо. Ціль кожного чуда є виявити силу Божу, а не людські бажання. Господь дасть тобі силу прожити цей час фізичної розлуки із мужем і ви знову зустрінетесь, у небі».

Жінка на якусь мить ослабила руку старця і рука поволі почала вислизувати. Це був своєрідний знак протесту, все ж таки жаль за чоловіком був дуже сильним. І справді нелегко було їй прийняти Божу волю. Тоді старець іншою рукою підтримав спадаючу руку і сказав: « Розумію... ти також мабуть очікувала інші слова від мене, а тепер Бог та я не оправдали твоїх сподівань».

Жінка нічого не відповіла... мовчала...

Коли молишся, то час від часу залишай місце на тишу, щоб дати Богу можливість щось тобі сказати. Бо стається так, що ми просимо і часто вже маємо готову свою відповідь, думаючи, що це Його слова.

 

Потім розчаровуємось, даючи вину Йому, мовляв тебе просила, ти не послухав, але обнадіяв...

о. Віталій Тарасенко

*************************************************************************************

Як розпізнати волю Божу в своєму житті

Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. (Мт. 7:21)

Ніхто з нас не застрахований від життєвих труднощів і так званих «граничних ситуацій» на зразок звільнення з роботи, раптової (і не конче) хвороби, зради близьких нам людей або їх смерті. Поки немає випробувань більшість з нас є сильними і тілом, і духом, готові протистояти всьому, вірити в Бога, надіятися на життя вічне і любити всіх навколо. Саме життєві скрути чинять люстрацію нашої віри, переконань як і всієї нашої сутності.

Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня! (Мт. 7:22-23)

Так стається, якщо не виконувати Слово Боже. Тоді молитви (хоч чоло розбий б'ючи поклони), використання Бога для «оздоровлення» (різні там бабки, що пообвішувалися образами і ніби закликаючи Бога зцілюють людей) чи чуда всякі (паломницькі лихоманки) будуть марними.

Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, та не впав, бо на камені був він заснований. А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася й на дім отой кинулась, і він упав. І велика була та руїна його! (Мт. 7:24-27)

Ну звісно нікому з християн не хотілося б, щоб Господь відцурався нас або назвав «чоловіком необачним» тому життєво важливим є пізнавати Волю Божу і розуміти для того, щоб правильно сприйняти. Ех, і тут виникає велике питання: Чи то все погане (нещастя, вбивства, насильство, хвороби, розпуста, зло, обман, захланність...) – це Воля Божа? Хіба Бог віддав свого Сина, а Ісус пішов за ради нас на таку жертву, бо Він такий от злий і недобрий і Його Воля, щоб ми страждали, щоб матері втрачали дітей, діти батьків, чоловіки жінок, а жінки чоловіків, хворіли і вмирали??? Ні. Дехто скаже: «Раз так сталося (стається) Бог так значить допустив». І це неправда.

Апріорно всі знають яка є Воля Божа! Бо вона є явною. Якщо ж є сумніви, щоб пізнати Волю Божу слід звернутися:

1. До сумління, яке схиляє людину до моральних дій. Коли чинимо добре – воно нас хвалить, коли зле – картає. Наше сумління дуже об'єктивне в силу нашої нездатності керувати ним. Сумління є Голосом Божим всередині людини! І щоб почути його треба час від часу посидіти в тиші на самоті і послухати Бога;

2. До науки Святої Церкви, яка є ні чим іншим, як пристосованим для людського сприйняття Словом Божим;

3. До Біблії, як до Слова Божого. І не треба говорити, що Ви не розумієте, що там написане і саме тому і не читаєте. Біблія – це єдина книга перекладена на майже всі мови світу і написана цілком доступно, тому не потрібно бути теологом, щоб читати Її, а коли виникнуть питання, то відповіді на них можна знайти в Церкві або тематичній релігійній літературі;

4. До молитви. Тільки не слід молитися так, щоб переконати Бога у чомусь, не змушувати Його виконувати нашу волю а просити три речі: пізнати, звикнути (прийняти) і випросити сил, щоб виконати Волю Божу.

Слід зазначити, що Бог нас любить!!! І бажає нам зі своєї великої любові тільки найкращого, тому не треба боятися Його волі, вона для нас – благо! Бог нічого не хоче для Себе, а тільки для нас і те, чого він для нас хоче є абсолютно непомильним!

5. До Історії нашого життя, через яку (радості і печалі) Бог промовляє до нас, хоче нам щось донести.

Тому, ВОЛЯ БОЖА – святість наша. Це наш свідомий вибір добра і відречення від зла.

А от БОЖИЙ ДОПУСТ – це прояв Його безмежної любові до нас, адже Він терпить наші провини і до останнього надіється, що ми поправимося, що розпоряджаючись своєю вільною волею людина зійде з хибного шляху.

Sonichka

*************************************************************************************







©2015 arhivinfo.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов.